Gå til innhold

Tsjekkisk vin – Vinařství Zaječí – Collection de luxe – Frankovka 2005

8 mars, 2014

Bilde

Da har jeg smakt en vin som ikke er å få tak i på Vinmonopolet i Norge. Faktisk er det slik at det ikke finnes vin fra Tsjekkia på polet.

Jeg har derimot vært så heldig å kunne kjøpe med meg litt vin når jeg har vært på tur i Tsjekkia. I Tsjekkia lager de ikke bare godt øl, men har lange tradisjoner for mjød- og vinproduksjon også.

Dagens vin er fra en vingård fra landsbyen Zaječí som ligger i regionen Sør Moravia, ca. 4 mil sør for byen Brno. Moravia er området i Tsjekkia hvor det produseres mye vin. Vinen er laget av druen Frankovka (på tysk kalles den Blaufränkisch). Dette er en druetype som gir krydrete viner som er rike på tanniner.

Vinen har en mørk rødbrun farge, kanskje litt antydning til fiolett fargetone. Duftet krydret og mørke bær. Dette gjorde at jeg så fram til å smake vinen. Den smakte krydret, med antydning til litt tanniner, men tanninene var ikke sterke (pga alderen på vinen). Den smakte perfekt sammen med koteletter, potetmos og grønnsaker, men den var også fin å drikke alene uten mat som tilbehør. Faktisk veldig god alene. Smaksrik, krydret og god.

Hvis du er i Tsjekkia og finner denne vinen så kan du trygt kjøpe den og ta den med deg hjem til Norge. Smaker som en god italiener. Anbefales på det varmeste.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: