Gå til innhold

Smak og duft av solbær

24 mai, 2013

Cabernet Moravia, en glimrende rosevin

Cabernet Moravia, en glimrende rosevin

jeg var på rosevinsmaking i Praha hvor arrangøren hadde omgjort Náměstí Jiřího i Poděbrad til vinsmakingsområde ute i det fri.

Her var det muligheter for å kjøpe mat av ulike slag, samt høre på svingende musikk og det ble smakfulle opplevelser. Du betalte 150CzK (ca. 50 NKr) for å delta. Du fikk da en informasjonsbrosjyre og et glass til å smake vin med. I tillegg måtte du betale 10-20 CzK for hver vin du smakte på. Siden det var 2o vinprodusenter med 3-8 viner hver, var det ikke mulig å smake på alt.

Det var mye forskjellige roseviner som ble tilbudt. Noen med duft, lite smak og viner med lite duft og mye smak. Av de elleve vinene jeg smakte på var det en som skilte seg markant ut og det var Cabernet Moravia Rose 2011 fra produsenten Pavel Binder i Moravia. Den hadde en alkoholstyrke på 11% og hadde tiltalende rød farge og hadde en duft av rips og solbær. Smaken hadde god lengde og hadde snev av solbær i seg. En kjempegod vin å smake med eller uten mat på fine sommerkvelder. Prisen for en flaske av denne kom på 150 CzK. Anbefales 😀

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: