Skip to content

Del II – Juleøltest – 2010

13 november, 2010
Kandidatene før smakingen settes i gang

Jeg stakk innom et annet vinmonopol og der hadde de noen andre juleøl enn de vi smakte på sist gang.

Et juleøl bør gi julestemning. Er det godt, men ikke juleaktig så er det ikke juleøl. Smakspanelet har kommet med følgende vurderinger.
Ringnes Juleøl sterk: Ølet har en alkoholprosent på 6,3% og koster kr. 28,30. En herlig lys rødbrun farge som gikk mer i rødt. Svakt søtlig på smak, men med en markant bitterhet som kom sterkere i ettersmaken. Et godt øl, men kan ikke betegnes som juleøl. Terningkast 3.
Hansa juleøl: En styrke på 6,5% til kr.28,60. Mørkbrun farge. Humlekarakter og bitterhet. Dette ølet gir heller ikke julestemning selv om det er et godt øl. Like skuffende som Ringnes juleøl. Terningkast 3.
CB juleøl: CB koster kr. 28,60 og har en styrke på 6,5%. Svartbrun på farge og når ølet kommer i munnhulen skjønner du at det er av en helt annen kvalitet enn Hansa og Ringnes. Et fruktig øl som har julekarakter. Et godt øl med litt sødme og som har en bitterhet kommer til kjenne etter hvert. Passer godt til julemiddagen. Det ble jul allikevel! Terningkast 5.
Thy JuleRen: Et spennende valg. Thy JuleRen har en alkoholprosent på 7,9% og koster kr.49,60 på vinmonopolet. Et dansk øl som er gult! Lite julestemning med et slikt utseende. Det var veldig rundt på smak, lite bitterhet. Ikke et typisk juleøl. Godt, men passer ikke til julematen, men kanskje som en aperitif før julen setter inn. Terningkast 2.
Aass Juleøl Premium: Ølet koster kr. 36,00 og har en et alkoholinnhold på 9%. Svartbunt øl som er fruktig med karakter av malt og fin bitterhet. høy kvalitet på også dette ølet som gir deg julestemning. Passer godt til julemiddagen. Terningkast 5.
Reklamer
One Comment leave one →
  1. 13 november, 2010 4:59 pm

    Ja, enig med deg, Aass Premium er var det absolutt beste ølet fra de «store» bryggeriene i år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: