Skip to content

Juleøltest – 2010

7 november, 2010

Kandidatene i juleøltesten

Da nærmer det seg jul, og man kan begynne å tenke på hva man ønsker å kjøpe inn av juleøl.
Et lite testpanel gikk gjennom de 5 kandidatene som åpenbarte seg på et av Trondheims vinmonopol. I vinmonopolets liste finnes en rekke juleøl å velge mellom, men de fleste er i bestillingslisten.
Aass juleøl: Vi startet med å smake på Aass juleøl, 6,5%, kr. 28,90. Ølet var mørk gulbrunt på farge. Fruktig anslag i munnen med tydelig bitterhet og god maltkarakter. Et generelt godt juleøl som passer bra til julemat. Terningkast 4.
Dahls juleøl: Ble smakt som nummer to. Dahls koster kr. 28,30 og har en alkoholinnhold på 6,5%. Et lysere øl enn Aass på farge, mørkt gulbrunt. Lite bitterhet, ikke så utpreget maltkarakter som Aass, men hadde en markant og tydelig fruktighet som var meget tiltalende. God ettersmak, rund. Passer godt til julematen, men også alene. Terningkast 4.
Mack juleøl: Nummer tre ut i rekken var Mack sitt juleøl. Dette var også på 6,5% og kostet kr. 30,00. Det lysere enn Aass og mørkere enn Dahls, men fremdeles mørkt brungult. En virkelig skuffelse. Ølet mangler identitet. Ligner  mer på vann enn øl. Det er komponert på en slik måte at det er ingenting av smakskomponentene som skiller seg ut. Sikkert ett øl som de som ikke liker øl liker. Terningkast 1.
Noël de Silenrieux: Dette belgiske ølet har 9% alkoholstyrke og koster kr. 60,20. Mørkt rødbrunt på farge. En virkelig hyggelig overaskelse. Humleduft og man kjente en søtlig smak når ølet kom i munnen. En fin fruktighet hadde dette ølet også. Et meget spesielt øl som nok ikke skal følge julemiddagen, men juledesserten. Kan også nytes alene med velbehag. Et virkelig koseøl. Terningkast 5.
 
Ringnes julebokk: Et øl med 9% alkohol og som koster kr. 32,80. Brunsvart på farge. Tydelig maltkarakter. Lakris på smak.Godt avstemt bitterhet og fruktighet. Rund og fyldig. Et juleøl som passer det aller meste på julaften og i jula. Terningkast 6.
Da er det bare å kjøpe inn julegaver og juleøl!
Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: