Skip to content

Høstvinpuls 2010 – en smak av Portugal

1 november, 2010

På jakt etter gode viner © Josetandem | Dreamstime.com

Hele 35 ulike viner ble smakt på, spyttet ut og noen svelgt ned med velbehag i løpet av to timer. For det meste ble det smakt på portvin og det var selvsagt vanskelig å skjelne vinene med så mange vinsmakinger på så kort tid.

Den beste vinen vi smakte ble den hvite portvinen Andresen Dry White til kr. 209,30. En vin som passer godt som aperitif. Serveres avkjølt. Frisk, god og  ikke for søt. Denne likte vi svært godt. Ja takk, en kasse til av denne takk.

Det var mange gode røde portviner på høstvinpuls. Vi smakte dem alle og det er vanskelig å plukke ut den beste her. Kona likte best Sandemann Late Bottle Vintage 2000, mens jeg lar kveldens beste røde portvin bli Fonseca 20 Year Old Tawny.

Kveldens absolutt største overaskelse var Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2009. Dette er en vin som Sigurd Wongraven fra Black metal bandet Satyricon har blandet sammen med vinprodusenten Luca Roagna fra Piemonte, Italia.  Wongraven er en svært vininteressert musiker som har et stort engasjement når det gjelder både vin og musikk. Han sa at han ønsket å lage en en vin som ikke smakte av syltetøy. Ja, jeg vil si at dette ble et veldig veldig godt forsøk. En veldig frisk, fruktig vin som er god å drikke alene. Dette er en vin du ikke blir lei av å drikke. Hvis du ønsker å spise noe sammen med vinen så prøv med pasta eller kjøtt. Vinen slippes på vinmonopolet til helga og koster kr. 149,90. Vi tar gjerne en flaske til av denne, Kjempevin!

Reklamer
2 kommentarer leave one →
 1. 2 november, 2010 10:47 pm

  Dette hørtes spennende ut. Mo Vinklubb får besøk av Sigurd Wongraven i desember. Noe jeg ser frem til!

  • Havstad permalink*
   4 november, 2010 11:58 am

   Han er også vinskribent i Dagens Næringsliv og har virkelig god peiling på vin, så besøket blir nok vellykket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: