Skip to content

Nino Negri Valtellina Superiore Riserva 1995

21 februar, 2010

© Kameel4u | Dreamstime.com

I 2008 skrevDagbladet om denne vinen:  «Duften gir assosiasjoner til tawny portvin med elementer av tørkede frukter, kamfer, karamell, sjokolade, nøtter og tobakk. Den modne fruktigheten er i godt hold og utvikler seg godt i glasset. Utrolig nok er denne vinen bedre nå enn hva samme årgang var ved lanseringen i november 2001.» Den fikk da terningkast 6.

Jeg noterte meg i mars 2008 at vinen var god og hadde kompleks duft og at den kanskje ikke burde lagres så veldig mye lengre. Smakte den også i september 2008 og likte den godt også da.

I går ledsaget vinen lasagne. Jeg hadde åpnet flasken noen timer tidligere for å lufte den. Da middagen var klar luktet jeg på vinen og smakte på den. Skuffelsen var stor. Så og si ingen duft og ingen smak. Nærmere saft kommer du ikke. Lite tanniner og ingen syre. Kanskje hint av krydder på smak hvis du kjente godt etter.

Et rungende «Nei takk» til denne vinen. Kanskje importøren burde fått inn yngre årganger av denne, da hadde jeg slått til. Hva med en fra 2002?

Reklamer
4 kommentarer leave one →
 1. Tommy Skog permalink
  18 mai, 2010 11:36 am

  Skulle muligens ha lest denne før jeg bestilte to flasker. Men satser på flaskeforskjell. En annen ting kan jo være at du muligens ikke burde ha luftet vinen i noen timer. Det er jo i utgangspunktet en ikke alt for stor og pompøs vin, så den hadde muligens gjort seg bedre uten, eller med minimalt med lufting.
  Uansett, det kan bli spennende å prøve.

  • Havstad permalink*
   24 mai, 2010 7:49 am

   Hei Tommy, Det hadde vært fint om du kunne gitt en tilbakmelding på hvordan det gikk med din flaske med Valtellina Superiore fra 1995..

 2. 26 mai, 2010 9:43 pm

  Ja da var flaskene i hus og behørig testet i «Kjellerstøvklubben» sist lørdag. Vi teste 14 viner, hvorav 13 blindt. Tema på våre treff er gamle edle viner fra kjelleren. Derfor var det spennende å prøve Nino Negri.
  Følgende ble notert:
  Farge: Rødlig kjerne, brunlig kant.
  Aroma :grønnsåpeduft, tjæreaktig, eller tørket frukt, anis, røde bær og fiol.
  Smak: Ikke voldsomt med tanniner, bra syre!
  Basert på overnevnte, ble det nokså snart foreslått at dettte var en vin fra Piemonte og Nebbiolo. Men så absolutt ikke en Barolo. De hadde jo rett mht druetypen, men det var selvfølgelig ikke så lett å ta distriktet her. Vinen var i god form, og vi konkluderte med at vinen var overraskende bra til prisen. Tok siste rest i dag til en godt krydret svinekotelett, med hvitløk, brokkoli og løk. Stekt i chiliolje. Glimrende match! Jeg har lyst til å bestille opp et par flasker til. Men tror likevel ikke vinen blir noe bedre ved lagring. Men til den prisen skal man ikke bekymre seg over å åpne en flaske i ny og ne.

  • Havstad permalink*
   31 mai, 2010 12:42 pm

   Det var godt å høre at du var heldigere. Det er i utgangspunktet en god vin og jeg får vurdere nærmere kjøp senere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: