Skip to content

L’Avenir Chenin Blanc 2008

8 februar, 2010

© Spanishalex | Dreamstime.com

På lørdag var jeg på en middag med over 300 gjester hvor det til forretten ble servert bakt kveite med syltet småløk, fennikelråkost, purreløkkrem med kapers og baconvinagrette. Etterpå ble det underholdning med Åge Aleksandersen og bandet hans.

Sammen med denne retten ble det servert en hvitvin. Chenin Blanc fra l’Avenir 2008. Dette er en vin fra Sør-Afrika, et vinland jeg ikke dukker ned i så ofte.

Kveita var virkelig god, men hvordan var det med vinen? Duften fra vinen ga mersmak. Den var fruktig, kanskje litt tropisk frukt på duft, ananas. Når den kom i munnen var den litt smakfullt syrlig, men utrolig tam…

Var denne vinen valgt fordi den ikke skulle slå ut retten den ble servert til? Ihvertfall var den alene ingen stor opplevelse. Sammen med kveita ok, men ikke mer. Jeg ble faktisk litt skuffet over vinvalget «fagfolket» på hotellet  hadde plukket ut? Vinkelneren som presenterte vinene var ihvertfall veldig nervøs. Dette medførte at han glemte å fortelle mer om vinene vi skulle få smake enn bare navnet på vinen. Eller kanskje han var nervøs pga av vinvalget?

Det jeg var fornøyd med var forestillingen som Åge & co presterte mellom middagen og desserten. Kjempebra!

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: