Skip to content

Corvina – ren kjærlighet – Amarone

26 januar, 2010
Corvina Veronese, foto: http://www.lavinium.info

Jeg kan ikke tenke meg bedre vin enn amarone, og hva lager man denne vinen av? Jo blant annet en stor andel av druen Corvina Veronese.

Druesorten angripes lett av botyris som noen produsenter ønsker å ha i amaroneproduksjonen. 70% Corvina blandet med druesortene Rondinella og Molinara gir god amarone.

Vindruene tørkes på stråmatter noen måneder. Denne metoden kalles appassimento og gir viner med fylde og intensitet samt en del bitterhet.
Amaro betyr bitterhet, derav navnet amarone.
Amarone er en vin som har mye alkohol i seg og skal inneholde minst 14% alkohol. Ved å stoppe gjæringen på et tidlig stadium får man den deilige dessertvinen recioto.

Det finnes også en boblende variant av recioto, recioto spumante. Den har jeg dessverre ikke fått smakt enda

Advertisements
2 kommentarer leave one →
  1. 31 januar, 2010 8:19 pm

    Vi også liker god Amarone vin, men der er det også skjær i sjøen. Så en bør følge litt med og prøve å huske hvem som var gode og hvem som ikke holder mål.

  2. Havstad permalink*
    1 februar, 2010 8:32 am

    Å ja..

    Jeg husker at jeg og kona var på ferie og vi kjøpte amaronevin via charterelskapet som hadde det på sin meny.

    Virkelig skuffende amaronevin fra Pasqua. Lite smak og fylde..tynn. Det samme skjedde på vinpuls høsten 2009. Smakte en annen Pasqua amaronevin som minnet mer om vann enn vin. Etter dette er jeg veldig skeptisk til å kjøpe vin fra denne vinprodusenten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: