Skip to content

Hvordan misbruke god Amarone..

13 januar, 2010

Ville du laget dessert av en flaske Amarone?

Det finnes en oppskrift på Amaronepærer….

Det høres godt ut, men vil du ta en dyr og god Amaronevin og lage dessert av den? Oppskriften sier at du også kan bruke Barolo (det kan jeg godta, se mitt innlegg om mitt dårlige møte med Barolo).

Oppskriften er som følger:

2 vaniljestenger, en liten kanelstang, 1 fl Amarone eller helst Barolo, 225 gr sukker, revet skall av en appelsin, saft av den samme appelsinen, en liten bunt timian, 8 skrelte pærer med avskåret skalk.

Ovnen settes på 190 grader. Ta ut frøene på vaniljestengene, putt alt opp i en kjele der du såvidt får plass til pærene. Tilsett vin, sukker, kanelstang, revet appelsinskall og appelsinsaften. Hiv også bunten med timian oppi. Gi et oppkok, skru ned varmen og la det putre.

Sett pærene i kjelen med stilken opp. Legg på lokk og sett kjelen i ovnen i ca en time, til pærene er møre. De skal være myke tvers gjennom uten at de mister formen. Når de er ferdige har de fått smak og farge av vinen og dufter svært godt. Vinen vil etter hvert tykne og smaken blir mer konsentrert. ta pærene ut av ovnen og legg dem på et fat.

Kok vinen (på kokeplate) inn til det halve. Ta kjelen av varmen og tilsett smør. Du har nå fått en intens velsmakende saus som du kan dø for. Legg pærene tilbake i kjelen og la dem ligge der til de skal serveres.

Pærene er best varme og aller best med litt pisket rømme. Velkommen til bords!

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: