Skip to content

Vinkurs og vinkjennere

10 desember, 2009

© Snr | Dreamstime.com

Jeg har vært så heldig å ha fått opplevd flere forskjellige vinkjennere som har holdt vinkurs. Jeg skal nå ta en liten oppsummering og gi dem terningkast. Ofte er det slik at det er en smakssak hvilken  vinformidler man liker. Jeg har til nå deltatt på to kurs til hver enkelt vinformidler nevnt under og det er ingen tvil om at de har forskjellig stil.

Per Hovde har en nettside som heter http://www.uva.no. Han er veldig kunnskapsrik, men har opplevd at han ved flere anledninger kanskje bruker litt for mye tid på tekniske detaljer/teori.  For mange overheads, og kanskje litt for høytflyvende til tider. Terningkast 4.

Ulf Dalheim er vinskribent i Adresseavisen og har en fin balanse mellom overheads og muntlig budskap. Veldig kunnskapsrik også han. Flotte vinkurs som passer de aller fleste. Terningkast 5.

Rune Søderblom er opprinnelig vinkelner. Lærer opp nye kelnere i Trondheim og  forer dem med italiensk vinkunnskap. Veldig kunnskapsrik med forkjærlighet for italienske viner. Baserer seg utelukkende på muntlig budskap. Sprer vinbudskapet på et folkelig nivå. Glimrende. Terningkast 6.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: