Skip to content

Gløgg, en søt drikk fra eldgammel opprinnelse

1 desember, 2009
tags: ,

© Andresr | Dreamstime.com


Hva med litt gløgg nå når snøen begynner å falle?

Gløgg er en drikk som skal serveres varmt og som er basert på rødvin. På italiensk heter den «il vin brulè» og dette betyr brent vin. Det fine med gløgg er at den holder deg varm på vinterkveldene.

Siden gløggen er forfriskende og varmer frosne sjeler så har man ofte sett på den som en kur for forkjølelse, men poetisk gløgg varmer sjelen også. Mange gatekunstnere i Paris utøvet sine gjerninger ledsaget av et glass varm og søt vin.

Det å drikke gløgg er en svært gammel skikk og dens fødsel kan føres tilbake til munkene som var eksperter på urter og krydder. I klostrene viet de seg også til utarbeidelse av vin og man kom på å lage gløgg med å mikse litt ingredienser.

Her er en god gammel oppskrift:

Gløgg
1 flaske rødvin, mørk og fyldig
2 kanelstenger
200 gram sukker
8 nellikspiker
1 appelsin
1 sitron

Skrell sitron-og appelsinskall som skal være fri for det hvite. Dette legges deretter i en panne og man tilsetter nellik og kanel. Man tilsetter vin og sukker, og varmer opp under omrøring med treskje slik at sukkeret smelter. Kok i noen minutter og rør av og til. Server 🙂

Advertisements
4 kommentarer leave one →
  1. anne permalink
    2 desember, 2009 11:06 am

    Takk – skal prøve denne!

  2. Havstad permalink*
    2 desember, 2009 11:19 am

    Håper det smaker 🙂

  3. 2 desember, 2009 3:28 pm

    prendo io stesso per me

  4. Havstad permalink*
    3 desember, 2009 7:45 am

    Prego

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: