Skip to content

Høstvinpuls 9. november 2009

9 november, 2009
Rubioso Raboso
En fantastisk Rubioso Raboso Passito

Det var en fin kveld på Høstvinpuls på Royal Garden Hotell. Vi (jeg og kånå) smakte en mange gode Amaroneviner, Recioto og noen Portvin (samt noen ordinære viner).

Vi deltok på et vinseminar med vinhuset M. Chapoutier. Her smakte vi en rekke viner som var gode og spesielle. To av dem hadde en ganske sterk lukt, men smakte godt. Den vinen jeg la mest merke til og likte godt var den som luktet pepper og som også hadde fint av pepper på smak.  Det var vinen La Petite Ruche – Crozes-Hermitage 2007/08 som koster 164,90 på vinmonopolet.
To overaskelser på vinpulsen. 1) Santa Sofia Recioto di Soave og 2) Rubioso Raboso Passito.
1) Reciotoen var en hvit Recioto (kalles da Recioto di Soave). Det var første gang jeg smakte en slik, og den var lys orange,  friskere og muligens bedre enn vanlig rød Recioto som jeg digger.  Denne vinen koster 235,- på vinmonopolet. Smaksutdeleren sa at denne passet godt til multer. Jeg liker ikke multer, men syntes at den var strålende uten.
2) Rubioso Raboso var en vin som er laget som Recioto og som ifølge han som delte ut smaksprøver hadde danket ut flere Recioto på flere tester. Når du smakte vinen så skjønte du hva han mente. Ren nytelse sammen med mørk sjokolade! Koster kr.210 på vinmonopolet.
Det blir nok flere turer på vinpuls i Trondheim 😉
Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: