Skip to content

Tur i marka, vin og cupfinale

9 november, 2008
tags: ,
//www.ilvulture.it)

vindruen Aglianico (Bildet er hentet fra http://www.ilvulture.it)

I går smakte jeg på en god vin. Det var en vin fra Basilicata regionen i Italia basert på druen Aglianico. Vinen var en Aglianico Vulture – Teodosio 2005 fra vinprodusenten Basilisco. I de beste områdene vil vindruen Aglianico gi vin med fin syre og bra taniner. Disse kan lagres i 30 år og bør nok få noen år på baken før du smaker.

Teodosio finner du ikke på polet, men jeg var så heldig å få kjøpt noen flasker da jeg var i Roma i april 2008. Vinen hadde en fin duft, med en tanke syre og taniner. Lang og god ettersmak. Passer bedre med noe mat attåt enn alene. Nå er jeg dessverre tom for denne vinen, men det finnes andre Aglianico alternativer på polet. Et meget godt alternativ skal være D’angelo Vigna Caselle Aglianico del Vulture Riserva 2001, og koster for tiden kr.240,-. Jeg har ikke smakt den, men den skal være skikkelig god.

I dag var det 8 grader så jeg og kona gikk en tur opp i bymarka. Det var is på vannpyttene og jorda var hard av is flere plasser, men jo høyere vi kom jo mykere ble jorda (tint av varmen) og varmere ble vi pga motbakkene. Vi startet kl.11.10 og var på skistua kl.12.15. Etter en liten matbit på skistua som serverer det gode maisbrødet, te og et glass vann bar det hjemover igjen. Det var utrolig mange mennesker i bymarka i dag. Kanskje det blir siste helga man kan gå uten ski opp til skistua?

Da vi var hjemme var cupfinalen mellom Stabæk og Vålerenga nettopp begynt. Det er alltid hyggelig med en fotballkamp hvis man har noen å heie på. Men i dette tilfellet var valget mellom pest og kolera, så jeg landet på Vålerenga. Utslaget var de usmakelige gulldraktene til Stabæk. Vålerenga vant fortjent 4-1. Moa og Fredheim-Holm spilte strålende. Hmm…kanskje Stabæk sliter til neste år.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: